Eğitimin Dinamikleri Yeniden Tanımlanacak
08 Ekim 2020
Gelişen ve değişen teknolojiye uyum sağlayan Bahçeşehir Koleji, “dijital dünya okulu” projesine “Dijital Eğitim Merkezi”ni ekleyerek yepyeni bir sayfa açıyor. Dijital eğitim merkezinde son eğitim teknolojilerini barındıran donanım, yazılım ve bunları içeriğe dönüştürebilecek , dijital ürün geliştiren, eğitim içerik üreticileri bulunacak. 24 saat işleyecek olan merkezde öğretmenler öğrenecek, geliştirecek; tasarlayacak. Çünkü öğretmen ne kadar çok hayal eder ve üretir ise öğrencilerin vizyonu o kadar gelişmiş olacak.
“HAYATIMIZA HİBRİT EĞİTİM, HİBRİT ÖĞRETMEN VE DİJİTAL PEDAGOJİ KAVRAMLARI GİRDİ”
Pandemi döneminde eğitim sektörüne yeni kavramlar girdiğini belirten Bahçeşehir Koleji Eğitim Teknolojileri ve Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Arslan, “Pandemi süreciyle hayatımıza uzaktan eğitim kavramı girdi. Bu kavramla eğitimde bir değişim ve dönüşüm süreci başladı. Öğretmenler, veliler ve öğrenciler için yeni olan bu dönemde hayatımıza, hibrit eğitim, hibrit öğretmen ve dijital pedagoji gibi kavramlar girmeye başladı. Bizler ise 9 yıldır dijital eğitime yatırım yapan bir kurum olduğumuz için dijitalleşme kavramı bizler için yeni bir kavram değil. Ancak bu yıl dijital alt yapımızı tek bir çatı altında toplayarak ‘Dijital Eğitim Merkezimizi’ hayata geçirdik” dedi.
“ÖĞRETMENLERE EĞİTİMLER VERİYORUZ”
Dr. Arslan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Unutmamak gerekir ki dijital eğitim hayatımızın hep bir parçası olacak. Yüz yüze eğitim tamamen başladığında da uzaktan eğitimden hep bahsediyor olacağız. Bu noktada da öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Dijital Eğitim Merkezimizdeki amacımızda her öğretmenimizin dijital eğitim uzmanı olarak yetişmesi. Bizler yine Dijital Eğitim Merkezimizde hibrit öğretmen olmak adına gereken eğitimleri veriyoruz. Eğitim teknolojileri adına ne varsa geliştirmeye devam ediyoruz.”
“6 KAMPÜSTE UYGULAMA OFİSİ OLACAK”
Bahçeşehir Koleji Eğitim ve Eğitim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, hibrit öğretmen kavramının artık sıklıkla kullanılacağını belirtti, 6 kampüste uygulama ofislerinin yer alacağını söyledi. Aslan:”Bahçeşehir koleji İzmir 50. Yıl, Ankara Balgat kampüsü ile İstanbul’da Avrupa yakasında 2, Anadolu yakasında 2 olmak üzere toplamda 6 ayrı okulda kurulacak. Bu merkezde ar-ge çalışmaları ile içeriğimiz genişleyecek. En son teknolojiler ile donatılmış yepyeni tasarımlar öğretmenlerimizin ellerinden çıkacak. Öğrenciler de bu vizyon ile gelişecek” dedi.